Ontdek de adembenemende schoonheid van de Ring of Kerry - een must-see bestemming in Ierland!

20 augustus 2023
Ontdek de adembenemende schoonheid van de Ring of Kerry - een must-see bestemming in Ierland!

Ierland staat bekend om zijn prachtige landschappen en de Ring of Kerry is daar geen uitzondering op. Deze 179 kilometer lange toeristische route biedt reizigers de mogelijkheid om enkele van de meest adembenemende plekken van het land te verkennen. Of je nu een natuurliefhebber bent, een geschiedenisfanaat of gewoon op zoek bent naar een onvergetelijke reiservaring, de Ring of Kerry heeft voor iedereen iets te bieden.

Wat is de Ring of Kerry?

De Ring of Kerry is een schilderachtige autoroute die rond het schiereiland Iveragh in het zuidwesten van Ierland loopt. Het biedt een fantastisch uitzicht op de kustlijn, bergen, meren en charmante dorpjes. De route begint meestal in de stad Killarney en loopt door enkele van de mooiste landschappen van het land, waaronder het Killarney National Park en het Dingle-schiereiland.

Adembenemende landschappen

Een van de hoogtepunten van de Ring of Kerry is de ongelooflijke diversiteit aan landschappen die je onderweg tegenkomt. Van ruige kliffen en afgelegen stranden tot glooiende groene heuvels en serene meren, elke bocht van de weg biedt nieuwe adembenemende uitzichten. Vergeet niet je camera mee te nemen, want je zult talloze fotomomenten hebben!

Historische bezienswaardigheden

Naast de prachtige natuurlijke schoonheid, biedt de Ring of Kerry ook een schat aan historische bezienswaardigheden. Onderweg kom je bijvoorbeeld de ruïnes van oude kastelen tegen, zoals het Ross Castle in Killarney en het Staigue Fort in Caherdaniel. Deze plekken bieden een fascinerende kijk op de rijke geschiedenis van Ierland.

Charmante dorpjes

Naast de natuurlijke en historische bezienswaardigheden, zijn er langs de Ring of Kerry ook tal van charmante dorpjes te vinden. Stop bijvoorbeeld in het pittoreske dorpje Sneem en geniet van de kleurrijke huizen en gezellige pubs. Of bezoek Kenmare, een stadje dat bekend staat om zijn ambachtelijke winkels en lekker eten. Het is de perfecte plek om even te stoppen en te genieten van de Ierse gastvrijheid.

Activiteiten onderweg

Naast het genieten van het uitzicht en het verkennen van de bezienswaardigheden, zijn er ook tal van activiteiten te doen langs de Ring of Kerry. Huur bijvoorbeeld een fiets en verken het prachtige landschap op twee wielen. Of maak een wandeling door het Killarney National Park en bewonder de adembenemende watervallen en bossen. Voor de avontuurlijke reizigers zijn er ook mogelijkheden om te kajakken, vissen of zelfs te golfen.

Praktische tips

Als je van plan bent om de Ring of Kerry te verkennen, zijn hier enkele praktische tips om je reis soepel te laten verlopen:

De Ring of Kerry is een bestemming die je niet mag missen tijdens je bezoek aan Ierland. Met zijn adembenemende landschappen, historische bezienswaardigheden en charmante dorpjes biedt deze schilderachtige route een onvergetelijke reiservaring. Of je nu een natuurliefhebber, geschiedenisfanaat of avonturier bent, de Ring of Kerry heeft voor iedereen iets te bieden. Dus pak je koffers, maak je klaar voor een roadtrip en ontdek de adembenemende schoonheid van de Ring of Kerry!