Ontdek de pracht van Kilkenny Castle: Een historisch juweeltje in Ierland

23 augustus 2023
Ontdek de pracht van Kilkenny Castle: Een historisch juweeltje in Ierland

Ierland staat bekend om zijn adembenemende kastelen en Kilkenny Castle is absoluut een van de meest indrukwekkende. Met zijn imposante torens, weelderige tuinen en rijke geschiedenis is Kilkenny Castle een must-see bestemming voor reizigers die op zoek zijn naar een unieke ervaring. In deze blogpost nemen we je mee naar de pracht van Kilkenny Castle en delen we enkele tips om het meeste uit je bezoek te halen.

Een korte introductie tot Kilkenny Castle

Kilkenny Castle, gelegen in de gelijknamige stad Kilkenny, is een middeleeuws kasteel dat dateert uit de 12e eeuw. Het kasteel heeft door de eeuwen heen verschillende transformaties ondergaan en is nu een prachtig voorbeeld van neogotische architectuur. Het is omgeven door uitgestrekte tuinen en ligt aan de oevers van de rivier de Nore, waardoor het een pittoreske en sfeervolle locatie is.

Het kasteel diende oorspronkelijk als residentie van de invloedrijke Butler-familie, maar is nu eigendom van de Ierse overheid en wordt beheerd door het Office of Public Works. Het is opengesteld voor het publiek en trekt jaarlijks duizenden bezoekers van over de hele wereld.

Verken het kasteel

Bij aankomst in Kilkenny Castle word je meteen betoverd door de majestueuze uitstraling ervan. Het imposante gebouw torent hoog boven de stad uit en nodigt je uit om binnen te treden en de geschiedenis te ontdekken.

Binnenin het kasteel kun je verschillende kamers verkennen die zijn ingericht met meubels en kunstwerken uit verschillende tijdperken. Bewonder de prachtige plafondschilderingen, de antieke meubels en de uitgebreide collectie kunstwerken. Vergeet niet om ook de indrukwekkende ontvangsthal en de elegante balzaal te bezoeken.

Een hoogtepunt van je bezoek aan Kilkenny Castle is ongetwijfeld de Long Gallery, een langwerpige zaal met prachtige ramen en uitzicht op de tuinen. Hier kun je even tot rust komen en genieten van het schitterende uitzicht.

Verken de prachtige tuinen

Naast het verkennen van het kasteel zelf, is het ook een aanrader om de prachtige tuinen rondom Kilkenny Castle te verkennen. De tuinen zijn aangelegd in verschillende stijlen, waaronder formele tuinen, een rozentuin en een uitgestrekt parklandschap.

Wandel door de met bloemen gevulde paden, bewonder de kleurrijke bloembedden en geniet van de rustige sfeer. De tuinen bieden ook een prachtig uitzicht op het kasteel, waardoor je de perfecte foto kunt maken als aandenken aan je bezoek.

Bezoek het Kilkenny Castle Park

Als je nog meer wilt verkennen, is het Kilkenny Castle Park een geweldige plek om naartoe te gaan. Dit uitgestrekte park biedt tal van mogelijkheden voor ontspanning en recreatie. Maak een wandeling langs de rivier de Nore, geniet van een picknick op het grasveld of speel een potje frisbee met vrienden. Het park is ook populair bij joggers en fietsers, dus voel je vrij om je sportieve kant te laten zien.

Praktische informatie

Kilkenny Castle is het hele jaar door geopend voor bezoekers, met uitzondering van bepaalde feestdagen. De toegangsprijs bedraagt €8 voor volwassenen en €4 voor kinderen. Houd er rekening mee dat er momenteel beperkte toegang kan zijn vanwege de COVID-19-maatregelen, dus het is raadzaam om vooraf te controleren of je een reservering moet maken.

Het kasteel is gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer of met de auto. Er is ook parkeergelegenheid beschikbaar in de buurt van het kasteel.

Kilkenny Castle is een van die bestemmingen die je niet mag missen tijdens je reis naar Ierland. Met zijn imposante architectuur, prachtige tuinen en rijke geschiedenis biedt het kasteel een onvergetelijke ervaring voor reizigers van alle leeftijden. Verken de kamers, wandel door de tuinen en geniet van de prachtige omgeving. Een bezoek aan Kilkenny Castle zal je zeker betoveren en je liefde voor Ierland alleen maar vergroten.