Verborgen juweeltjes van Ierland die je moet bezoeken

7 oktober 2023
Verborgen juweeltjes van Ierland die je moet bezoeken

Ierland staat bekend om zijn adembenemende landschappen, rijke geschiedenis en vriendelijke bevolking. Maar naast de populaire toeristische bestemmingen zoals Dublin, de Cliffs of Moher en de Ring of Kerry, heeft Ierland ook een aantal verborgen juweeltjes die het ontdekken waard zijn. In deze blogpost zullen we enkele van deze verborgen pareltjes verkennen, die je reis naar Ierland nog specialer zullen maken.

De Skellig Islands: Een paradijs voor natuurliefhebbers

Gelegen voor de kust van County Kerry, bieden de Skellig Islands een ongerepte en adembenemende natuurlijke schoonheid. De eilanden, Skellig Michael en Little Skellig, staan op de werelderfgoedlijst van UNESCO en zijn de thuisbasis van een indrukwekkende verscheidenheid aan zeevogels, waaronder papegaaiduikers.

Om het meeste uit je bezoek te halen, kun je een boottocht maken naar de eilanden en de steile kliffen en ruïnes van de oude kloosternederzetting op Skellig Michael verkennen. Het uitzicht vanaf de top van het eiland is adembenemend en het is een ervaring die je niet snel zult vergeten.

Connemara: Een ongerept stukje Ierland

Connemara, gelegen in het westen van Ierland, is een ruig en ongerept stukje landschap dat je terugvoert in de tijd. Met zijn uitgestrekte veengebieden, ruige bergen en prachtige meren is Connemara een paradijs voor wandelaars en natuurliefhebbers.

Een van de hoogtepunten van Connemara is het Kylemore Abbey, een prachtig kasteel dat dateert uit de 19e eeuw en is omgeven door weelderige tuinen en een schilderachtig meer. Je kunt ook een bezoek brengen aan de Twelve Bens, een bergketen die perfect is voor wandeltochten en het beklimmen van pieken.

The Burren: Een uniek landschap

In het graafschap Clare vind je The Burren, een uniek en fascinerend landschap dat je nergens anders zult vinden. Het wordt gekenmerkt door zijn kalkstenen plateaus, ruige rotsformaties en zeldzame flora.

Een van de hoogtepunten van The Burren is de Poulnabrone Dolmen, een oude steencirkel die dateert uit het Neolithicum. Deze mysterieuze en intrigerende plek is een must-see voor geschiedenisliefhebbers. Je kunt ook een wandeling maken door de uitgestrekte kalkstenen plateaus en genieten van het unieke uitzicht op de omgeving.

Achill Island: Het best bewaarde geheim van Ierland

Achill Island, gelegen voor de kust van County Mayo, wordt vaak over het hoofd gezien door toeristen, maar is een van de best bewaarde geheimen van Ierland. Met zijn prachtige stranden, dramatische kliffen en rustige sfeer is Achill Island de perfecte plek om te ontsnappen aan de drukte en te genieten van de natuurlijke schoonheid van Ierland.

Een van de hoogtepunten van Achill Island is Keem Bay, een afgelegen baai met kristalhelder water en een prachtig uitzicht op de Atlantische Oceaan. Je kunt ook een wandeling maken langs de Great Western Greenway, een 42 kilometer lang fiets- en wandelpad dat je meeneemt door het prachtige landschap van Achill Island.

Conclusion

Ierland heeft zoveel meer te bieden dan alleen de bekende toeristische bestemmingen. Met zijn verborgen juweeltjes zoals de Skellig Islands, Connemara, The Burren en Achill Island, biedt Ierland een unieke en onvergetelijke reiservaring. Dus waar wacht je nog op? Plan je reis naar Ierland en ontdek deze prachtige verborgen pareltjes zelf!